Achter elke boze vrouw staat een man…

We zijn het niet vaak, maar als wij kindvrij zijn, dan is er op de een of andere manier meteeeeen heibel in de keet. Alsof je tot rust komt en alle irritaties van achter dat behang lostrekt en eruit gooit. Ik tier dan erop los en Luc klapt dicht en denkt: “Euhm wanneer hoe of wat?”

Ik las ooit een quote, (ik zou niet meer weten waar die van was): “Achter elke boze vrouw staat een man die absoluut niet begrijpt wat hij fout heeft gedaan”

Ik heb m onthouden en sus mijzelf dan ermee dat hij het idd niet weet, maar hoe lossen we iets dan op als er niet goed gepraat wordt?
Idd! Door twee avonden de voordeur dicht te klappen en ff weg te gaan naar een warme uithuilschouder bij mijn vriendinnen.

Uiteindelijk lossen de klaagzangen en de repen chocolade ook niets op en dat resulteert dan dat ik zo gefrustreerd niet kan slapen en om 0:30 op zondagnacht een dekbed en kussen weg zit te trekken bij deze lieverd met de woorden: “En nu gaan we praten, want dit gaat zo mis!”

Versuft doet hij dan een poging om mee te krijgen wat ik allemaal verwijt en met rode brandende ogen van het slaaptekort knikt en mompelt hij telkens dat het goed is. Zodra ik dan vraag hoe hij zich vóélt of hij een mening heeft bij dit hele voorval wat we net hebben besproken kijkt hij mij alleen wazig aan. Zijn hersenen zijn pulp en mijne trippen op adrenaline, frustratie en boosheid. Luc stapt het bed uit om te gaan plassen en komt iets wakkerder terug. De wijze en sussende woorden:” Ik ga eraan werken, maar je moet me er wel bij helpen. Ik heb je nodig!” Helpen mij tegen hem aankruipen en ik voel mijn dikke huilogen ook branden. Ik stink erin weet ik, maar ik ben te moe en ik kan niet in mijn uppie deze berg verzetten en grenzen aangeven. #Het.was.al.laat.maar.het.is.goed.uitgesproken.voor.nu (maak ik mijzelf wijs) #Nu.eraan.werken.in.vervolg (dat meen ik echt!) #Met.een.warme.kus.en.in.elkaars.armen.slapen.gegaan (en voor morgenavond haal ik vanmiddag lekker gevulde koeken bij de koffie en hebben we het er vast heeeel goed over..)

Och het moet tussendoor altijd wat minder gaan om extra te kunnen genieten van de rest, toch?

Waarom komt willeke Alberti in mijn hoofd? “Samen zijn, is samen lachen, samen huilen, leven door dicht bij elkaar te zijn. Samen zijn is sterker dan de sterkste storm..”

Oh pompy de robodoll.. Snik..

Zo genoeg sentiment! Hoofd uit en slapen! Nog 5 uurtjes en dan gaat de wekker weer..

Herfstvakantie..

22 oktober 2019