“Floep”..

“Waarom is het zo belangrijk dat dat bed opgemaakt is?”, vraag ik uit nieuwsgierigheid aan Luc. Wat maakt dat dat dekbed glad en vlak moet liggen ipv in een warboel. Wat maakt het überhaupt uit hoe het ligt? En dan kom je ook nog met die sierkussens van je ex aan! Sorry hoor, maar die gaan toch op de grond aan het voeteneind, éllllke avond.. “Het liefst gaan ze in de fik”, denk ik geïrriteerd. Alleen de walm van háár op mijn slaapkamer maakt dat ik meteen misselijk wordt. Het is ook zo’n penetrerende geur. En wat denk je dat het met mijn sexleven doet? Brrrrr nee dan maar geen kussens! Er waren zelfs tijden dat ze haar kinderen hélemaal volspoot met haar geurtjes, zodat als ze mama zouden missen, ze haar geur om hun heen hadden. Oeh of toen ze ook nog eens de slaapknuffels ging inspuiten.. Toe dan! Iets met weerstand en kippenvel -vies.

“Nou als er de hele dag niets lukt, stap ik s’avonds in mijn bed en is er toch iets gelukt..”

Ja dit krijg je als je gaat samenwonen. Ik heb dan ook nog eens het “Geluk”, dat ik een vriendje heb, met een serieus “Ik kan niet weggooien”-probleem en dan heb je mij.. Hebben we het al 3 maand niet aangeraakt?! “Floep” weg..

Natuurlijk doe ik dat niet terwijl Luc thuis is!! Ik ben niet levensmoe! Nee, dat gaat gewoon heel voorzichtig, als hij op zijn werk is.

40 iniminie Tupperwarebakjes waar het dekseltje al van plakt? “Floep!”.

Te zwaar, ongelakt aan de onderkant (dus niet aan te raken), ikea, groen met beige kopjes mét schoteltjes? Zo’n 30 stuks in verschillende maten voor áls we ooit een invasie visite krijgen? “Floep!”

Doorgezakte tuinstoelen, die als reserve náást de schuur staan te verstoffen? “Floep!”

7! Verhuisdozen met spelletjes voor de kids in de leeftijdscategorie van 3 tm 9, of 6 tm 99? Ssssst! Maar 4 dozen gingen “Floep!”

2 verhuisdozen cd-hóésjes (ex/kr*ng had al zijn cd’s eruit gehaald. Idem trouwens met de 2 dozen met dvd’s hoesjes…) “Floep!”

Crème fraice wat al 4 maand over datum is. De overige laadjes en kastjes met etenswaar waarvan je niet eens wist dat de productie hiervan al in 2014 was begonnen! (Ik heb het eeeerste productie flesje/pakje denk ik gevonden. Zal het net als iPhone in waarde stijgen ooit?) “Floep!”

En zo krijgen we heeeeel langzaam wat meer ruimte en adem in huis. En ja, soms moet je even schipperen en verzet je het dan is 5 stappen ipv in een keer, maar hé.. Ik klaag niet! “Ik werk eraan”. Vaak wordt het ook niet eens gemist. Ik bedoel, wanneeeeer heb je nou een inimini Tupperwarebakje nodig? Nou? Er past geen radijsje in! Dus wannnneeer?!!!

Idd als zijn kids er zijn, én er bij een tand uitvalt, én die moet dan ín zo’n kl*tenbakje. Waardóór Luc de hele kelderkast lós gaat trekken, op zoek naar die kl*tedingen!!

Ik probeer nog DWINGEND en telepathisch aan zijn jankende zoon, die voor mijn neus met een bloedplekje in zijn mond staat, dóórrrr te geven dat ie maar een keukenrolletje en een boterhamzakje pakt! Maar nee!! Meneer jengelt dat ie zooooo graaaaag een bakje wil hebben!

3….2….1… “Flop!” (Mislukt…)

Ik houd me van de domme.. Kan me geen verhuisdoos met (plakkerige), Tupperware bakjes en plastic Ikea servies in de kleuren:” Oranje, geel, donkerblauw en groen” herinneren.. Jullie wel? En van die plastic rode en bruine bekers?

Nope, sorry… En ik “graaaaf” echt met je mee schat!

Misschien zijn ze destijds weggegooid samen met die óngebruikte 30 zakjes, platte knikkers voor onder in je vaas? Of met de ongebruikte, 21 zakjes met gekleurde vissenkom steentjes die je ex “spaarde”?

Oehhhh! Óhóffff het is gewoon door MIJ, moi, me, Guusje (en ik wijs met twee vingers boven mijn hoofd naar mijzelf) in de plastic buiten weggegooid, want wat MOETEN we ermee?!

Luc schiet naar buiten en trekt de prullenbak daar open. Ik hoor m kreunen bij het aanzicht.. Ik.. Ik heb… Al deze plastic euhm wat? Trofeeën? Schatten? Dierrrrbare plakkerige gebruiksvoorwerpen? In de prullenbak gegooid! Nou jaaaa zeg!!

Kijk en dan snap ik de wereld gewoon ff niet meer.. Ik blijf van zijn (vieze) overjarige, geel uitgeslagen “collector-items” t-shirts af.. Ik blijf van zijn gereedschap, zijn jaren 90 vertrapte schoenencollectie en van zijn (oh krijg helemaal een bibber!) Jaren 90 ribbroeken en spencers met een halve overhemd eraan vást genaaid af!! Ik vervloek en verfik het LIEFSTE meteeeeen zijn onderbroeken die hétzelfde paarse streepje hebben als zijn zoon.

Mysterie waarom ex-madam al 4 jaar geen sex met hém wou, en toch liever die uitgezakte, bierbuik, zweetspleet, in dat zemen spinningbroekje koos, is hierbij idd dus opgelost! Als je je man hetzelfde gaat kleden als je kind, dan moet je toch eens even nagaan bij jezelf.. (Maar die bierbuik, met dat spinningbroekje.. Hm.. Ook dat kan ik me niet voorstellen hoor, maar toe maar)

Ik blijf van zijn harken, schoffel en scheppen af, van zijn foto’s, lieve liefdesbriefjes of kaartjes (ja ook die van dé hex) dat is iets wat van hem is, dat is een deel van hem en heeft hem ooit gelukkig gemaakt. Tja en dat uitzoeken en weggooien, mag ie ooit zelf gaan regelen. Maar dit dit is anders, dit vergaaaaat… Dat is dan toch een reden?

En zo vertel ik mijn frustratie aan zijn ouders bij de eerste kop koffie die we na dit incident samen drinken en hun vertellen op hun beurt over zijn Jaguar die niet meer door een APK kwam, maar ook niet weg werd gedaan.. Het liep zo hoog op, dat zijn vader het ding heeft afgesleept naar een auto-oldtimer dag en daar voor €950 verkocht heeft! “Eeuwig zonde en zoveel verdriet”, vermeld Luc. Zijn ouders draaien met hun ogen en weten wel beter..

2 jaar later.. Luc zit op marktplaats en verstijft ineens.. “Daar staat ie! Dit is m!” En hij draait het scherm naar mij.. Op de foto staat een Jaguar.. Spik en span, gerestaureerd en met speciale wielvelgen.. Het is Luc zijn oude Jaguar..

Via een veilingsite wordt ie aangeboden voor (houd je vast) €56.000. “En dít is dus de reden wáárom je zo iets moet bewaren! Want ooit wordt het geld waard” vermeld meneer, terwijl hij de advertentie doorstuurt naar zijn vader.

Dus voor ik voor de tweede keer de inimini, al zeker 2 jaar, ongebruikte, plakkerige Tupperwarebakjes weg mieter.. Wil iemand een bod doen? Je kan het schijnbaar zien als “Investering”.

Verslapen deel 1..

22 november 2019