Gele typemachine deel 2

“En dan vind je m… Letterlijk en figuurlijk stad en land afgezocht.. En ik vind m betaalbaar (want dat is het grootste probleem) en Phoenix Arizona! Met trillende vingers en een mega boost adrenaline stuur ik de mevrouw een berichtje of het misschien verzonden mag worden naar Nederland.
“Yeah I’m sorry I can’t ship out” is haar antwoord en op de vraag “Why not?” Wordt niet eens meer gereageerd.
Verslagen log ik uit en struin Instagram een beetje af wat iedereen gedaan heeft vandaag.
Ineens plopt er een idee op! Wat als ik nou eens random op zoek ga naar lief uitziende mensen op Instagram en vraag.. Maar een gevoel van stalking overvalt me weer.. Ik zou het gedaan hebben hoor, echt! “Pay it forward” heet dat toch? Maar ze zien me al aankomen..

Luc komt tegen 23:00 thuis en ik vertel enthousiast en verslagen tegelijk het verhaal.

“Vraag je toch iemand met een oldtimer, die willen dat vast wel doen voor je” en hij duikt de badkamer in met zijn tandenborstel. Dat is het!!! Ik ga op zoek naar een club ín Phoenix en stuur ze gewoon een berichtje…

In een mum van tijd heb ik een club gevonden. Luc dicteert een verhaaltje die ik zo goed mogelijk overneem en post het samen met een vrolijke foto van mij met de Oldtimer op de pagina. Nu wachten.. Ogen dicht, lamp uit en slapen..

3….2….1…. Kijken, nog een x kijken.. Onrustig woelen.. Weer tot 10 tellen…. Oké dit gaat dus niet lukken! Ik pak mijn telefoon weer en stuur bijna elk lid pérsóónlijk via de messenger ook nog eens hetzelfde berichtje.

0:47.. Genoeg mensen gestalkt, morgen verder.

6:30 De wekker gaat en normaal snoezel ik zeker nog 2x, maar vanmorgen duik ik mijn telefoon in.. 😔 niemand heeft gereageerd op mijn stalk berichtje..

Ik besluit om de overige leden ook wat te gaan sturen. Ineens vind ik zelfs een Nederlander uit Breda die in Phoenix nu woont, die lid ik van de club! Ik heb hoop..

7:58 Chips ik moet kids wegbrengen en Mees helpen opstarten, want die heeft pijn.. Ik laat het, zo goed als ik dat kan (niet dus) “Los” en ren alle kanten op.

🤞🏻 Dat er een lieve, barmhartige samaritaan een rondje Phoenix voor mij zou willen rijden.
Nu eerst een kop thee en aan de slag!”

In een korte tijd zet de eerste lieverd een berichtje onder mijn bericht met een tag naar haar schoonzus. “Florence do you have family in Phoenix?”

“Guusje dit is mijn schoonzus en volgens mij woont haar familie daar..” Ik kan niet anders bedenken dat ik haar écht een Heldin vind! Dit is toch super lief?! De berichtjes gaan verder eronder, met de wensen dat ze hopen dat het lukt, en misschien dat Mike kan helpen?

Mike is een amerikaan en een van de weinige die voor zijn hobby veel in Europa bivakkeert. Hij is echt een bekendheid in de oldtimer community, en een heerlijke markante man. Fel gekleurde kleren aan, hoogst zomers, en dat bij regen en drek. Een korter kapsel van boven, met lange lokken in zijn nek. en aan zijn zijde loopt Rhonda. Ik heb op onze laatste meeting het meeste met haar gekletst. Wat een mooie mensen bestaan er ook op de wereld. Echt! Ik hou ervan!

Mike en ik waren geen Facebookvriendjes, dus mijn oproepje belandde in zijn “Nog te controleren”-mapje en ik kon telepathisch niet harder doorgeven aan hem, of hij er even naar kon gaan kijken 😉

Natuurlijk zat er ook nog eens 6 uur tijdsverschil in, dus ik MOEST het nu wel loslaten. Inmiddels liep Facebook voller met Tags naar Mike en ik had medelijden met hem als hij zometeen wakker werd en op zijn telefoon keek. En toen reageerde hij.. Nee hij woonde niet in de buurt maar wou best even contact opnemen met de verkoopster, misschien wou ze het wel naar Florida opsturen. Na nog geen uurtje kreeg ik de volgende reactie alweer van hem, dat idd de verkoopster niets verzond, maar hij had een netwerk. “With Jonathan we can pull this off, i hope..” Mike maakte het geld over naar de verkoopster en Jonathan woonde 45 minuten rijden ervandaan, maar die vond het geen probleem om even heen en weer te rijden. Ik zou precies hetzelfde hebben gedaan hoor, echt! Maar toch dat iemand zoveel moeite voor mij deed. Jeetje wat raakte het me.

“I bought it, and Scott will pick it up. He lives in Phoenix. And ship it directly to you. Mission accomplished!!!! Thanks scott, and thanks to Jonathan for offering a very long drive to get it. This community is the best!”

Levensvisie boek..

7 januari 2020

Chinees boksen..

12 januari 2020