Klapperende schaamlippen..

Ik drink niet vaak een wijntje, maar als ik dan een avondje ga dansen, dan wisselt het al snel af tussen de bitter lemon en een biertje. Een wijntje en een Baileys. De pech van een drankje is dat ik anders naar situaties ga kijken. Met een nóg humoristische blik naar de wereld, soms tot het melige toe. Ik kan met vriendinnen “Springtouwend”, “Elastiekend” of zelfs “Hoepelend” op de dansvloer staan. Het is net een fanatiek spelletje hints.. Maar ik kan ook hele serieuze gesprekken voeren met mijn groepje, en heb het ook echt met hun te doen als ik hoor welke problemen sommigen met zich meedragen.

Onze leeftijdscategorie is de leeftijd met een of meerdere scheidingen, kinderen en strijd met exen. Schulden of juist veel opgebouwd, maar wat iedereen ook meegemaakt heeft, bij allemaal is er toch een kink in de kabel gekomen als het gaat om familie.

Een zus woont samen en een van de heren ziet onrecht tussen haar en haar partner. Zij werkt namelijk 3 banen en partner maar 20 uurtjes. Partner zit op de bank de rest van de week, en zus doet het huishouden, kinderen en alles verder regelen wat er ook te regelen valt. Betaald ook nog eens alle vaste lasten, en partner is Ali-verslaafd. De vraag wordt gesteld: ”Moet ik er iets van zeggen?”

Ander scenario is dat zij een baan heeft als psychische hulpverlener. Haar broer heeft een nieuwe relatie met een dame wat een oude cliënt van haar is. De dame verzwijgt haar psychoses en opnames. De vraag wordt gesteld: “Moet ik de dame onder 4 ogen hierop wijzen?”

Het zijn allemaal vragen waar we ons 25 jaar geleden écht niet mee bezig hielden, en nu lopen we er tegenaan.

We dansen nog 2 dansjes en de DJ draait vanavond écht belachelijk slecht. Elk nummer krijgt een “Bubbling beatje” erdoor, en de wat snellere nummertjes worden een paar standjes langzamer gedraaid. Het is net een Duracell-batterij konijn en zijn concurrentie. Snel in het begin, langggzaaaammmmer na het eerste introotje.

“Ik wordt oud” bedenk ik me.

Een van de heren naast mij is inmiddels 50. Zijn vriendin is 23.. “Nee dit neem ik niet serieus”, zegt hij. “Ik ben net zo oud als haar moeder, en dat mens vind het geweldig!”.

Ik kijk m lachend aan. Zo eerlijk als ie is, zo oprecht en recht voor de raap. Beledigend en zo niet de juiste woorden om deze situatie te verheerlijken. “De dames vallen er nog voor ook”, bedenk ik me lachend.

Er gaat nog een biertje in en het is 2:45.. We gaan naar huis. Luc is Bob en met een piep in onze oren, bespreken we in de auto de laatste verhalen. We zien hoe humoristisch bepaalde situaties zijn en worden er melig van. We zien voor ons hoe vrouwen op jongere leeftijd die oudere heren verleiden. “Roel zei nog hóé stront jaloers Jeroen is!” zegt Luc.

Jeroen heeft al ruim 25 jaar een relatie. Samen hebben ze ook al ruim 25 jaar élke dag ruzie. Van die ruzies dat je blij bent dat je er niet naast woont. Het bekken op elkaar gaat door merg en de voordeur. Elke postbode die er net langs loopt schrikt zich altijd lam denk ik. Jeroen ziet het wel voor zich.. Zo’n grietje van 20, jong, wild, nog geen eisen en gemopper. Das toch wel wat anders dan dat geschreeuw al 25 jaar.. Hij droomt over het idee schijnbaar aardig weg.

“Zag je die groep geplastificeerde, waterstofperoxide Barbies? Man man man wat een nep wimpers en opgeblazen lippen!”

De heren hadden het er uitgebreid over gehad. “Daar klapperen de schaamlippen nog niet van bij een K*tscheet, die hebben daar ook Botox namelijk”.

Ik begin met mijn roezige wangen keihard te lachen. “Alsof onze schaamlippen klapperen!” Roep ik het lachend uit!

“Denken de heren nu echt dat wij en de jonge dames zóveel verschillen in onze k*tscheten?! Wat een vergelijk! Ik denk dat het aan hun eigen kunnen ligt, wat de dames aan lucht fabriceren”

En zo zie ik voor mij hoe de dames gekeurd worden in de toekomst door heren. “Wilt u uw mond even iets openen, en uw lippen even tuiten? Ja goed zo, maak maar een duck-face. En nu al het lucht eruit blazen? Ja…laat ze maar trillen”

En dan kickt de wijn erbij in.. Want wat als wij vrouwen dat nu ook eens gaan doen? Of nog erger! Wat als mannen ook piemelscheten laten!! Dat hun voorhuid net zo trilt als je mond-lippen! Ik lig helemaal in de scheur en samen zitten we ontzettend melig te fantaseren. Onze fantasie slaat op hol.

“Iemand die besneden is kan natuurlijk het niet laten knallen of trillen, nee die zal alleen een windje laten. Zo’n diarree-scheetje als er voorvocht bij in zit”, vullen we elkaar aan.

“En als je dan de voorhuid net als een ballon-opblaastuutje uit elkaar trekt, dan piept en gilt ie ook zo heel erg hard als een ballon!! WIIIIIIIIIIWIIIIIWWWIIIIIIII”, lacht Luc.

“Een rukje aan zijn piemel en een tikje tegen zijn balzak, maakt het geluid als een scheet kussen”.

Het ergste is nog wel dat Luc en ik beide beelddenkers zijn. Dit komt nooit meer van mijn netvlies! Onze tranen lopen over onze wangen. Buikpijn van het lachen. Niveau is nu heel rap gezakt, en heeft alle serieuze gesprekken van vanavond in één klap weer in balans getrokken, met deze “Onder de drempel humor”.

Piepende oren, slappe lach, toch een beetje alcohol gedronken en een dansje gedaan. Wel op nieuw gekochte Uggs, omdat de naaldhakken nog even niet willen met die gebroken teen, maar hè, hé.. Ouderwets gezellig en ik voel me net zo fris en fruitig als dat jonge grut.. We kruipen warm tegen elkaar aan en vallen in slaap..

14:18…!! “Luc?…. Luc?.. We moeten wakker worden..”

Met nog steeds een piep in mijn oren, en brandende ogen van de sigarettenrook om ons heen gisteren, doe ik een poging wakker te worden. Oké, ik neem mijn woorden terug. Ik voel me 75+..

Ik begin weer te gniffelen. “De oude heren hebben een jonge dame, die vàst en zeker wél al om 9:00 opstond. Die zitten nu vást bij schoonouders. Hebben zondagochtend-sex gehad en zijn verplicht een rondje wezen rennen samen. Wedden dat die vanavond nog vóór 20:00 in bed liggen?”, giebel ik in gedachten.

Nee.. Dan maar beide oud en versleten. Kunnen we samen langggggzaam opstaan, en met weinig woorden eerst ontbijten. Een beschuitje en een kop thee met paracetamol ; )

Caravan onderdelen deel 1..

6 december 2019