Lieve “Juffrouw Doofenshmirtz..”

Mijn telefoon “plingt” elke 4 minuten, de een na de andere onvoldoende over mijn pubers. Ze hadden een toetsweek en ik vond dat ze te veel thuis waren, of als ze thuis waren zogenaamd heeeeeeel hard aan de studie waren (not). Ik delegeer de hele handel naar beneden voor uitleg, maar ze snappen er niets van. “Waar haalt ze dit vandaan?!” roept Mees. Boet gooit er nog een lachende opmerking overheen:” Dat mens heeft me zojuist nóg een onvoldoende gegeven, voor een toets die ik nog nooit heb gemaakt!”

“Ja Boet”, mopper ik,” Misschien, ómdat je die toetst niet gemaakt hebt, heb je een ónvoldoende?!”

“Onmogelijk” volgens de heren, want het is een toets over hoofdstuk 3, en ze zijn nog maar bij hoofdstuk 2. Het gelach gaat verder en de 5,8 wordt vervangen door een 5,2! Ze liggen hier helemaal dubbel van het lachen en ik vraag me serieus af, waaaarom ik de enige ben die me er druk om maakt! Vandaag hadden ze nog een toets, van dít vak op de agenda staan, maar “Als je álle opdrachten van hoofdstuk 2 af had, dan mocht je thuis blijven”. En volgens de heren hadden ze het af, dus vrij… Dadaaaa.

“Ja we weten het zeker ja”, draaien ze met hun ogen, “want ze heeft het zeker wel 15 keer vermeld, dat we niet hoefde te komen áls het áf was”, giebelen de heren weer door..

De humor knalt hier de pan uit, als de 6,3 van Boet ook vervangen wordt voor een 5,8. Nu zeiken ze zowat in hun broek!

“Het is dat mens van MASK..” ( Alsof ik meteen weet wélk vak ze bedoelen, en al überhaupt dan weet wíé ze bedoelen..). “Die met dat Duitse accent!”, lachen ze beiden.. We noemen haar Doofenshmirtz, van Phineas en Ferb.

” Joa Meeeejjsch, waarum lach je nu weer zo? Waarum doeh je dat nuj weehr?”

Boet gooit er een extra dot bovenop:” Joah Meeeeejjschhh, goa anders maahr eiven nahr de gang, om af te kuhlen he”

“Ga maar even naar de gang?! Sorry?! Ben je eruit gestuurd?! Wanneer?!” Schrik ik!

“Neeeeehj niet echt eruit gestuurd, alleen maar om even af te koelen en toen mocht ik wel weer terug komen, ik had gewoon de slappe lach van dat mens! Je kan haar echt niet serieus nemen als je Doofenshmirtz voor je ziet”. Alsof ze ieder moment zegt:” Kijjjjjk allemahl even hiehr naahr de digibord-inator”, en dat hoor ik de hele tijd in mijn hoofd.

“Ik stuur wel even een berichtje” zegt Boet lachend, “Ze heeft vast de verkeerde klas in gevuld of zo, dan haalt ze zo de cijfers wel weer weg”

“Hoi Mees en Boet, de onvoldoendes die je nu zijn verschenen zijn wel de goede cijfers, omdat je de opdrachten niet voldoende hebt uitgewerkt en ingevuld.”

En nu zie ik de Duits leraar van Rundfunk op mijn netvlies roepen:” Jullie hebben Állemaaaaahl een onvollllldoende”

“Ze heeft het SAMEN met ons ingevuld” lacht Mees ongeïnteresseerd. Zij zei: ” Vul maar boswachter in”

Ik kijk m pissed-off en vuil aan. “Dus dat eeeeene antwoord is volgens jou het hele hoofdstuk waardoor je nu een ónvoldoende hebt?!”. Hij haalt zijn schouders op en loopt naar boven, net voor de deur dichtvalt hoor ik m nog ongeïnteresseerd “Blijkbaar” zeggen.

Ik kook! Ik hoop dat de folders vanavond nog binnenkomen! Kijken waar het behang in de aanbieding is deze week…Tot die tijd ga ik maar demonstratief filmpjes van Rundfunk kijken om mijn humeur weer wat op te krikken. Sch**tpubers!!

Ladies night deel 2

11 november 2019