Schoentjes zetten..

December 2015

Van die mijlpalen in je leven dat je je hart een beetje voelt breken.. 

Vandaag heeft de jongste voor de laatste x haar schoen gezet.. HEILIG geloof nog. De laatste x dat ze dat zal doen in vol geloof..

Ik ben erg dankbaar dat ze de geluiden om zwarte piet niet echt meegekregen heeft. Dat ze haar 7 jaar écht genoten heeft en veilig gevoeld heeft. Geen tranen van angst omdat mensen staan te schreeuwen, maar ooit in het begin kleine traantjes en verlegen omdat piet wel heel dichtbij kwam.
Het was een warme tijd en als ik aan mijn eigen schoentijd denk had het altijd iets magisch.
De geur als je beneden kwam in het donker van de net opstartende verwarming. De houtkachelgeur van de avond ervoor. Je blote voetjes op het hoogpolige kleed en de eerste glimp van je cadeautjes in het schemer. Een pakje chocolade sigaretten! Oh wat was je dan stoer! Dan kon je net als je sexy tante met naaldhakken en haar rode lippenstift “roooooken” Óh! Of een balpen, zo’n dikke met verschillende kleuren als je een pinnetje naar beneden drukte! Ook die fruitige geur is nostalgie!

Ik hoop dat haar herinneringen net zo fijn zijn.
Ook hier zijn het stiften, een marsepein banaantje en een legopoppetje geweest dit jaar.
Ze hebben 3x hun schoen gezet.

Gisteren toen ik de schoentjes vulde hoorde ik een deurklink en zag de deur achter mij heeeel zachtjes open gaan. Twee mannelijke pubers in een stapelbed keken mij met een glimlach van oor tot oor door een kier aan. De een hoog de ander laag 😂 Bromstemmen.. Hé mam! Lukt het? Gniffel gniffel. Wat doe je erin? Mogen we al kijken? Oeh pepernoten?!

Dinsdag komt de zak en dan is het officieel. Ik schiet een beetje vol.. Het gaat gewoon te snel.. Het onschuldige gaat er te snel af en ze worden groot. Bah! 

Volgend jaar dan nog maar een x de schoen zetten met z’n allen in schijnheilig geloof ; )

Opstart problemen..

18 november 2019