Sokken vind je overal..

Mijn tante zei ooit tegen mij: ”Ik ken niemand die meer warme natuurtalent moeder is als jij. Het gaat je zo makkelijk af, ondanks alles iets moois te maken en dan ook nog rechtop te blijven staan” 

Een super lief compliment en voor mijn gevoel niet echt waar hoor! Er zijn gewoon wat dingen in mijn moeder leven waar ik echt oprecht van denk:” Hoe dan?!” Bijvoorbeeld: “De sokkenmand!” Pffff

Mopperend graait iedereen door die bak heen. Geen matchende éígen paar te vinden in de ochtendspits/ stress. En dan ook niet ff die twee in elkaar frommelen, als je die tegen komt van een ander. Oh nee! Stel je voor! Das arbeid! Of de avond ervoor alles vast klaarleggen?! Nee alles en iedereen moet tégelijk op dat overloopje, in de stress, in die bak zitten graaien!

En dan om 7:00, wanneer ik op mijn best ben, op mijn kamer komen melden dat ík zijn of haar sokken nog niet gewassen heb. 

“Hoezo?! Er liggen wel 60 paar daar boven!” 

(Komt ie! Let op!) “Maar niet één paar van mij”. Das zo’n mooie zin! Oh geniet er x op x van! 

Sokken zijn bij ons overal te vinden. Op de veranda nat geregend achter thuis (ruimt Lieke nog op zegt ze). Een enkele als baby bij Teckel in de mand (heeft ze van Loesje afgepikt, omdat die sokken nog in woonkamer verfrommeld lagen). Op de trap (neemt nog (n)iemand even mee naar boven). En in kussenslopen. Als namelijk iemand een berg sokken op zijn of haar kamer heeft liggen, ruimt een kamergenoot dat voor je op ín je kussensloop. 

Zolang ik geen schortje aan heb, ben ik niet “De andere kant”, waar dat wel gebeurd, en is het je éigen taak om zélf je sokken of onderbroeken in de was te gooien. 

En zo zit ik op deze regenachtige ochtend om 9:00 een bak sokken te memoryen. Kopje thee erbij. Frank Sinatra op de platenspeler (KPN heeft weer eens storing, dus geen tv’tje erbij) en af en toe pikt Labrador er eentje en ruilen we die voor een kusje. 

En zodra ik dit enigszins gematcht heb mag ik verder met het volgende hoofdstuk: “De wasmanden!” Oeh ook zo’n spannend verhaal! Maar daar vertel ik je een andere x meer over, anders wordt mijn thee koud ; )

Kerst met muggen..

25 december 2019