Taakstraffen en een schort voor..

Oh wat hebben ze het zwaar hier! Wij hebben namelijk een gezin waarvan ik gewoon verwacht dat iedereen ff meehelpt. We hebben “taakstraffen”. Hele erge!

En die kunnen bestaan uit (oh durf het bijna niet te vertellen, schaam me er rot voor dat ik ze dit laat doen..) :”Je eigen bed opmaken of zelfs verschonen, je stapel wasgoed van het washok ophalen en nétjes in je kast leggen, de afwasmachine in en uitpakken (ook elk gebruikt serviesstuk er zélf ínzetten), een hond uitlaten, je fiets onder het afdak zetten, je leert vóór je het huis uitgaat hoe je stofzuigt en kookt en als het hele gezin compleet is en we eten bijvoorbeeld Griekse salade, dan help je mee komkommers snijden of de paprika in blokjes, je ruimt zélf je kamer op en stofzuigt en sopt dan ook af en als aller aller laatste zware taak vraag ik je soms om een boodschap te doen of als de Jumbo het komt bezorgen dat je me dan meehelpt met de kratten uitpakken.”

Ja ik zie jullie nu schrikken.. Zwaar verwilderd ademen en reiken naar je telefoon om 112 of jeugdzorg te bellen.. Dat zeggen mijn pubers ook.. En er is een ex in ons leven die er nét zo over denkt.. Die flipt en kroelt tegen de kinderen dat dit idd écht niet kan en gewoonweg kindermishandeling is. Sarcastisch ben ik het daarmee eens..

Want laten we eerlijk zijn, welke ouder of verzorgende zit op remsporen in onderbroeken, vieze sokken naast het bed, harde ingedroogde snotstukjes op het behang of plukken (schaam)haren op het doucheput-roostertje te wachten?

Ik draag gewoon geen schortje! Ik maak geen buiging en ik vertik het om mij te laten gebruiken om vervolgens als overspannen soepkip door het huis te waggelen en jankend van ellende onder de douche te staan om éven mijzelf weer te vinden!

Ik, Guusje, heb mijzelf jaren geleden beloofd dat ik mijzelf trouw bleef. Dat is al zo’n 15x mislukt en nu ga ik het volhouden! Ik hoop met deze taakstraffen een gevoel van “samen doen” te creëeren. Een gevoel van zelfstandigheid te ontwikkelen en het “vat van zelfwaardering” te vullen met warme liefde. Nee (bijna) niemand vind het leuk om deze oh zo zware taakstraffen te doen, maar als het klaar is geeft het een gevoel van voeldoening en dat is goed voor je zelfwaardering. Een ✔️ op je “to do list” geeft een kriebel en heel veel kriebels geven je een fijn gevoel! Dus vooooor jullie met z’n allen deze anti-curlingmoeder een wijzende en verwijtende vinger geven.. Ik hoop dat mijn pubers zich nóg verder ontpoppen tot nog nettere opgevoede, sterkere en zelfstandige 20ers, met de meegekregen normen en waarden, respect én een werk-ethos ipv hangend, gamend, lui, uitgezakt, incompetente bekkende en scheldende respectloze verwende draken die het huis straks gemeubileerd over willen nemen!

🤞🏻 Dat dit de goede weg is!

Leg jij het even uit?

20 oktober 2019

Meurpubers!

21 oktober 2019