Wc-bezoekjes..

“Je kunt me nog meer vertellen maar de olifant, die heeft de DIKSTE BILLEN VAN HET HEEEELE LAND!!”

Op de wc zingt een 4 jarig klein, blond meisje met staartjes uit vòlle borst tijdens het poepen het geniaalste liedje van haar kleutertijd, vind zij. Het liedje bevat bijnnnna alle ondeugendste woordjes die nu erg in trek zijn..

“De giraffe heeft de langste nek” klinkt het weer wat zachter verder. “En de nijlpaard de aller grootste BEK, BEK, BEK!!! WHAHAHAHAHAHAHA”

Vrolijk poept madam door en als ik om de hoek kom kijken zie ik een eigenwijze terrorist, met blauwe oogjes mij ondeugend aankijken. “Ik zóng bek, bek, bek. Ik zei niet “hou je bek” zegt ze onschuldig tegen me. Wiebelende beentjes en leunend op haar handen hangt ze met haar kontje in de wc-pot.

“Gaat het een beetje? Je zit er al ff op he..”

“Ja ik was aan het poep-zingen, dat helpt als je poep vast zit.”

“Zit je poep vast dan?”

“Nee daarom zing ik toch ook! Vrolijke keutels glijden makkelijker dan boze keutels”

Ik begin te lachen en ze kijkt me boos aan.

“Kijk! Als je zo doet met je gezicht is het helemaal met harde lippen en als je zingt heb je zachte lippen en dan komt de poep er makkelijker uit”

“Van wie heb je die wijsheid nu weer dan?” lach ik haar toe.

“Gewoon.. Van juf! Die zingt ook de hele dag! We gaan opruimen, we gaan naar binnen, smakelijk eten en dat helpt ook bij poepen, dat weeeeet ik”

Ik knik naar haar met een gezicht alsof ik onder de indruk ben. “Als je klaar bent met poep-zingen roep je me dan? Mama moet ook plassen zo”

“Je mag wel nu hoor.. Ik ben wel klaar”

Ik veeg haar billen af en spoel door. Ik wil de wc-deur dicht doen, maar madam blijft staan. “Euhm ik wil ook even kijken bij jou..”

“Nou mama wil even alleen plassen en jij moet je handen nog wassen”

“Ja maar als ik snel ben, mag ik dan kijken bij je?”

“Waarom?” lach ik.

“Omdat je soms toch bloed hebt en ik wil even kijken of je nu ook bloed hebt”

Ik begin hard te lachen en wiebel al een beetje, omdat ik nu echt moet plassen. “Mama heeft nu geen bloed. Ik weet het goed gemaakt, we doen wedstrijdje.. Ik tel tot 3 en dan wie het eerst klaar is met plassen of wassen! 1…..2….3”

Loesje rent als een stuiterende waggelgans de badkamer in. Ik trek snel mijn broek naar beneden en oh wat is dit even fijn.. 3 tellen geen mama zijn! Ik veeg mijzelf af en ik hoor haar mopperen in de badkamer. “Mama ik krijg de kraan niet, want ik heb zeep!” roept ze.

Als ik de badkamer op kom heeft ze zich tot de ellebogen ingezeept en staat ze me boos aan te kijken. “Jij speelt vals!”

“Jij speelt zelf vals!” zeg ik terug. “Jij zou je handen wassen en hebt je hele armen gedaan! Tja nu ben ik de winnaar”

Nou daar is ze het nog niet mee eens, maar voor nu laat ze het erbij..

4 jaar later:

“2×3 is 6!! 3×3 is 9!! 4×3 is 12!! Maaaahhhmmm!! Ik kan de tafel van 3 al!! Morgen ga ik juf vragen of ik m op mag zeggen!! Wil jij even hier zitten en dan bij mij opnoemen?”

“Ben je aan het poepen dan?”

“Ja! Maar het stikt niet zo erg als gisteren hoor! Je mag er gewoon bij, kom maar!!”

Geen een seconde heb ik het aanbod in overweging genomen.. “Als je klaar bent wil ik je als je zo zelf je broodtrommel ff afwast wel overhoren, maar ik ga niet graag in je natuurlijke aroma zitten!”

“Dan ben je ook geen POEPMONSTER! WHAHAHAHAHA” klinkt het vrolijk vanaf de wc. “3×3 is 9! 5×3 is…… Oh nee, 4×3 is 12!!”

Kom van dat dak af..

26 oktober 2019

Pesten deel 1..

29 oktober 2019